Σάββατο 29-3-2008, 20:30 μ.μ.
LITTLE MISS SUNSHINE 2007 Διάρκεια: 101'

Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Τζόναθαν Ντέιτον και Βαλερί Φάρις, με τους: Τόνι Κολέτ, Γκρεγκ Κινίαρ, Στιβ Κάρελ, 'Αλαν 'Αρκιν

Μία οικογένεια σε παράκρουση, παλεύει να βρει κώδικα επικοινωνίας με πρόσχημα έναν διαγωνισμό ομορφιάς για κοριτσάκια. Ο μπαμπάς εξετάζει τα πάντα υπό το πρίσμα του αμερικανικού ιδεώδους 'επιτυχία ή θάνατος'. Η μαμά είναι προσκολλημένη στο πρόγραμμα και τους τύπους προσπαθώντας να διατηρήσει τις στοιχειώδεις ισορροπίες. Ο γιος έχει πάρει όρκο σιωπής έως ότου καταφέρει να εισαχθεί στη σχολή πιλότων. Η κόρη είναι το κοριτσάκι που θα διαγωνισθεί στα καλλιστεία. Την προετοιμασία της έχει αναλάβει ο κοκάκιας παππούς της, ενώ την... ωραία ατμόσφαιρα συμπληρώνει ο προσφάτως αποπειραθείς αυτόχειρας θείος Frank. Όλοι μαζί κλείνονται σ' ένα παλιό κίτρινο βαν για το κυνήγι ενός ονείρου που κανείς τους δεν πιστεύει πραγματικά.
Ένα ξεκαρδιστικό on the road ταξίδι, κατακραυγή στον θεσμό των παιδικών καλλιστείων και ύμνο στην οικογένεια. Απολαυστικές ερμηνείες από όλο το καστ. Όσκαρ δεύτερου ανδρικού ρόλου και πρωτότυπου σεναρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: