Σάββατο 06-12-2008, 20:45 μ.μ.
TIME 2006 Διάρκεια: 97'
Ν. Κορέα - Ιαπωνία, σε σκηνοθεσία Κιμ Κι – Ντουκ, με τους: Γιουνγκ - Γου Χα, Γι - Γιέον Παρκ, Γι - Χεον Κιμ, Σουνγκ - Μιν Κιμ

Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου και 2ου ανδρικού ρόλου

Ένα μοντέρνο ζευγάρι ζει τη ροή της καθημερινότητας κι απολαμβάνει τις χαρές του έρωτα. Όμως, η γυναίκα καταλαμβάνεται ξαφνικά από τον φόβο ότι ο άνδρας μπορεί να κουραστεί από την εμφάνισή της, καθώς βλέπει, μέρα με τη μέρα, τον χρόνο να επιδρά πάνω της. Έτσι, θα εξαφανιστεί, θα υποβληθεί σε πλαστική χειρουργική επέμβαση και θα αλλάξει ολότελα την εμφάνισή της. Θα ξανασυναντήσει τον άνδρα, με τη νέα της πια ταυτότητα. Εκείνος, πολύ πληγωμένος από την ξαφνική εξαφάνιση της συντρόφου του, σιγά-σιγά θα ερωτευθεί τη «νέα» γυναίκα που μπήκε στη ζωή του. Όταν όμως ανακαλύπτει ποια είναι στην πραγματικότητα, υποβάλλεται κι ο ίδιος σε πλαστική χειρουργική επέμβαση κι αλλάζει κι αυτός την ταυτότητά του.
Aν και με κωμικά στοιχεία η ταινία αποτελεί ένα σχόλιο (συχνά πικρό) πάνω στην επιφάνεια των σχέσεων αλλά και τη ματαιοδοξία μιας ματεριαλιστικής κοινωνίας που αγωνίζεται να καλύψει τα άγχη, τις αγωνίες αλλά και το σεξ και την έλλειψη αληθινού έρωτα, με άλλα λόγια τη δυστυχία της μέσα από περιστασιακές, εύκολες λύσεις.



Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=7zQE-CSzodg

Δεν υπάρχουν σχόλια: