Σάββατο 11/2/2012



«Η αυγή της απόδρασης »

Σκηνοθεσία-σενάριο: Βέρνερ Χέρτζογκ
Πρωταγωνιστούν: Κρίστιαν Μπέιλ, Στιβ Τζαν, Τζερεμι Ντέιβις Παραγωγή: ΗΠΑ, 2006

O αμερικανός, γερμανικής καταγωγής, πιλότος Ντίτερ Ντέγκλερ (Κρίστιαν Μπέιλ), από παιδί είχε ένα και μοναδικό όνειρο: να πετάξει. Το μόνο μέρος όπου λαχταρούσε να βρεθεί ήταν ο ουρανός.
Αρκετά χρόνια αργότερα είναι πια πιλότος στην Αμερικανική Αεροπορία, όταν στην πρώτη του μυστική αποστολή το αεροπλάνο του καταρρίπτεται πάνω από το Λάος. Βρίσκεται παγιδευμένος σε μια αδιαπέραστη ζούγκλα και πιάνεται αιχμάλωτος από τους αντάρτες που ελέγχουν την περιοχή. Σύντομα αντιλαμβάνεται ότι είναι ευάλωτος και εκτεθειμένος στις πιο τρομακτικές συνθήκες που θα μπορούσε να φανταστεί.
Μετά από μια βίαιη διαδικασία, οδηγείται σε ένα μικρό στρατόπεδο αιχμαλώτων στη μέση της ζούγκλας. Εκεί συναντά άλλους δύο αμερικανούς στρατιώτες, ήδη δύο χρόνια φυλακισμένους οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει κάθε διάθεση επιβίωσης, έχοντας λυγίσει από τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης και τις ταπεινώσεις: τον Ντουέιν (Στιβ Ζαν ), ο οποίος προσπαθεί απλά να μείνει ζωντανός, και τον σχεδόν παρανοϊκό "Τζιν από το Γιουτζίν" (Τζέρεμι Ντέιβις) ο οποίος επιμένει ότι από μέρα σε μέρα θα τους ελευθερώσουν. Ο Ντέγκλερ αρνείται να δεχτεί πως θα παραμείνει στο εφιαλτικό στρατόπεδο και καταστρώνει ένα τολμηρό αλλά και ριψοκίνδυνο σχέδιο απόδρασης για όλους. Μπορεί να μην γνωρίζει που ακριβώς βρίσκονται, αλλά διαισθάνεται ότι δεν πρέπει να σταματήσει να παλεύει για τη ζωή του. Η απόδρασή τους στέφεται με επιτυχία, πράγμα που τελικά όμως μοιάζει παιχνιδάκι μπροστά σε αυτό που τους περιμένει στην αφιλόξενη ασιατική ζούγκλα...


Δεν υπάρχουν σχόλια: